U kunt bij ons terecht voor hypotheken, verzekeringen, belastingen, makelaardij en leningen. Wij dragen zorg voor een hoge kwaliteit en betrouwbaarheid. U kunt hier voor een van onze diensten een adviesgesprek aanvragen.

Uw huidige hypotheek oversluiten betekent dat u met uw huidige hypotheek overstapt van de ene geldverstrekker naar de andere geldverstrekker. Het zelfde als wanneer u van energie leverancier switcht. Het oversluiten kan voordelig zijn als de hypotheek rente lager is. Maar oversluiten kan ook interessant zijn als u een andere hypotheekvorm wenst.

Wat zijn de kosten bij oversluiten?

Wanneer u de hypotheek over gaat sluiten krijgt u te maken met notariskosten, taxatiekosten, en de kosten van het hypotheekadvies. Afhankelijk van de situatie kan er ook sprake zijn van een boete en kosten voor het verkrijgen van nationale hypotheek garantie (NHG). Deze kosten zijn aftrekbaar van de inkomstenbelasting.

Is het oversluiten verstandig?

Dat hangt er vanaf wat uw doelen en wensen zijn. Wilt u lagere maandlasten? Wilt u een andere hypotheekvorm waarbij u meer zekerheid heeft? Het doel hoeft dus niet altijd lagere maandlasten te zijn. Er zijn ook mensen die gaan oversluiten waarbij de maandlasten hoger worden. Als is dat met deze lage rente van tegenwoordig bijna niet voor te stellen. Maar men kan ook er nu voor kiezen om de rente juist nu vast te zetten voor langere tijd omdat maar de vraag is hoe lang de rente zo laag blijft als nu.

Het is in ieder geval raadzaam om er door een van onze adviseurs naar te laten kijken. Dan weet u of het nu al loont of dat u beter kunt wachten tot de rentevaste periode is verstreken.